Zoeken

Hamid Chabat op audiëntie bij Koning Mohammed VI

27 juni 2013 - 13:20 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft woensdag Istiqlal-leider Hamid Chabat kort ontvangen in Oujda. De politicus heeft enkel de tijd gehad om de memorandum over de terugtrekking van zijn partij uit de regering aan de Monarch te geven.

In zijn 30-pagina lange memorandum, legt de Istiqlal dat de terugtrekking werd besloten vanwege het onvermogen van regering Benkirane, om de ernstige economische en sociale situatie in het land te verbeteren.

Een bron van de Istiqlal vertelde ons dat de Koning Chabat enkel uit beleefdheid heeft ontvangen. Volgens hem is de Mohammed VI niet van plan in te grijpen in het conflict tussen de Istiqlal en de regering.

De Istiqlal had haar besluit gebaseerd op artikel 42 van de grondwet, volgens hetwelk de Koning als scheidsrechter mag optreden. Vanuit Frankrijk had Mohammed VI met Chabat en Benkirane gesproken om een politieke crisis te vermijden.

Chabat vertelde de pers na zijn audiëntie dat zijn partij nu wachtte op de reactie van de monarch. Volgens hem ging zijn gesprek met de Koning vooral om de belangen van het land. Ook oordeelde hij dat de terugtrekking van de Istiqlal uit de coalitieregering "logisch" was.

De Istiqlal-leiders hadden woensdagavond een meeting gepland over de wijze waarop de terugtrekking zou worden uitgevoerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team