Zoeken

Koning Mohammed VI woedend op Benkirane en Chabat

21 mei 2013 - 10:42 - Marokko

©

Premier Abdelilah Benkirane en Istiqlal-leider Hamid Chabat zijn door het paleis tot de orde geroepen. "In plaats van samen te werken om de economische uitdagingen en de druk op Marokko in het Sahara-conflict te weerstaan, is de regering bezig met persoonlijke conflicten", aldus het Marokkaanse Koningshuis.

Koning Mohammed VI is woedend op de twee politieke leiders, die er niet in slaagden hun onenigheden bij te leggen, volgens bronnen van Akhbar Al Yaoum.

De Monarch vindt het onaanvaardbaar dat Abdelilah Benkirane de eenheid van zijn coalitieregering niet wist te bewaren. Mohammed VI is ook kwaad op Hamid Chabat, wiens partij besloot zich terug te trekken uit de regering, terwijl het land met een moeilijke economische situatie kampt.

Ondanks de bemiddeling van Marokkaanse verantwoordelijken, hebben de politieke rivalen geen akkoord gevonden. Premier Benkirane verwerpt alle mediatie en zegt dat enkel de Koning een oplossing kan brengen.

Hamid Chabat eist niet enkel een kabinetswijziging, maar wil de hele overheidsstructuur hervormen. Hij oordeelt dat het actueel beleid enkel uit is op het ruïneren van Marokkanen, door de salarissen te verlagen en de belastingen en voedselprijzen te verhogen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team