Zoeken

Mohammed VI terug van lange vakantie in Frankrijk

13 juni 2013 - 15:17 - Marokko

©

Koning Mohammed VI bevindt zich sinds 11 mei in zijn Franse kasteel in Betz. In Marokko wordt zijn terugkeer met ongeduld verwacht. Zondag zou de monarch een bezoek brengen aan Oujda.

Mogelijk ontvangt hij dezelfde dag Istiqlal-leider Hamid Chabat, om van de terugtrekking van diens partij uit de coalitieregering te praten.

Marokkanen verwachten dat de Koning een einde maakt aan de politieke crisis in het land. De Istiqlal had haar besluit gebaseerd op artikel 42 van de grondwet, volgens hetwelk de Koning als scheidsrechter mag optreden.

De Istiqlal, dat al tientallen jaren in Marokko regeert, wil niet enkel een kabinetswijziging maar een volledige hervorming van de politieke structuur.

Mohammed VI beloofde aan Chabat dat ze samen een oplossing zouden zoeken. Aan Premier Abdelilah Benkirane hernieuwde hij eind mei zijn steun en vertrouwen.

Onze bronnen denken dat de monarch, Hamid Chabat niet zal ontvangen en zelfs niet zal ingrijpen in de politieke crisis. Mohammed VI wil het liefst niet betrokken worden bij een intern regeringsconflict.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team