Zoeken

Halalketen Hmarket veroorzaakt sluiting grote supermarkten

17 augustus 2023 - 11:00 - Wereld

©

Door de inflatie van voedselprijzen wenden de Fransen zich steeds meer af van grote distributieketens zoals Auchan en richten ze zich op nieuwkomers zoals Hmarket, die inzetten op laaggeprijsde producten.

Auchan heeft aangekondigd dat het binnenkort zijn winkels in de Franse gemeenten Rambouillet en Mureaux zal sluiten. De reden? Een daling van de verkoop vanwege de komst van een nieuwe concurrent, Hmarket. De halalketen, gespecialiseerd in ’etnisch voedsel’, biedt uitzonderlijk lage prijzen, meldt Le Parisien.

Lees ook: Low-budget halalketen baart supermarktgiganten zorgen

De banen van de 92 medewerkers van de twee Auchan-winkels zullen worden behouden volgens de bedrijfsleiding. Daarnaast bereiden nog vijf andere supermarkten zich voor op sluiting wegens onvoldoende rentabiliteit.

Hmarket werd in 2006 opgericht en biedt enkel halal vlees en producten aan, verkoopt geen alcohol, en laat winkelmedewerkers een hoofddoek dragen. Een bewuste keuze voor de keten, die zich vestigt in wijken met een grote moslimgemeenschap. Maar naast deze specifieke doelgroep, zijn het de lage prijzen die de kracht van de keten vormen.

Lees ook: Halal supermarkten boezemen grote winkelketens angst in

"Sinds de inflatie zijn we meer geneigd overal wat te halen. Auchan is gewoon te duur geworden", zeggen Sylvain en Josette, een Frans stel uit Vernouillet dat nu hun groenten en fruit bij Hmarket haalt. "Kijk, we zijn vertrokken met drie volle tassen groenten voor slechts 32 euro", leggen ze uit. Terwijl een kilo paprika’s 3,29 euro kost bij Hmarket, kost het 6,99 euro bij Auchan. Een aanzienlijk verschil voor Franse huishoudens in deze periode van inflatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team