Zoeken

Low-budget halalketen baart supermarktgiganten zorgen

16 juni 2023 - 21:00 - Wereld

©

De low-budget supermarkt Hmarket opende woensdag zijn deuren in het Franse Buchelay. Het is de tiende winkel van de keten in de regio Parijs. Terwijl consumenten blij zijn met de opening vanwege de inflatie, maken lokale concurrenten zoals Auchan zich grote zorgen.

Tientallen klanten, naar schatting 300 volgens getuigen, hebben zich naar de nieuwe winkel gehaast, waar de prijzen elke concurrentie tarten. "Ik heb mijn karretje voor 60 euro gevuld met voornamelijk vlees. Ik had nergens anders dezelfde prijzen kunnen vinden. En het is halal", vertelt Fatima, een inwoonster van de regio, aan de krant Le Parisien.

Lees ook: Halal supermarkten boezemen grote winkelketens angst in

Bij Hmarket kun je kippenvlees kopen voor minder dan 10 euro per kilo, trostomaten voor 0,99 cent, cakejes voor 1 euro, paprika’s voor 3,49 euro, enzovoort. De keten biedt alleen halalproducten aan, een bewuste keuze die met open armen wordt onthaald door de lokale moslimgemeenschap. "Vroeger ging ik altijd naar de winkel in Les Mureaux om boodschappen te doen en vlees te kopen. Nu kom ik hier", zegt Naeli.

Lees ook: Nederlandse moslims doen veel impulsaankopen tijdens Ramadan

De opening van Hmarket in Buchelay was een groot succes. De komst van de keten met zijn onklopbare prijzen baart andere lokale winkels zorgen in een tijd van hoge inflatie. Moeder Fatima wisselt Auchan in voor Hmarket. "Hun prijzen zijn veel te hoog. En als iedereen doet wat ik doe, dan weet ik niet of ze het vol kunnen houden. Zonder de moslimklanten komen deze winkels in de problemen," zegt ze.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team