Zoeken

Hadj 2023 goedkoper voor Marokkanen

17 februari 2023 - 22:00 - Marokko

©

De koninklijke commissie belast met de organisatie van de bedevaart naar Mekka, heeft de kosten van de Hadj vastgesteld voor Marokkaanse pelgrims die worden begeleid door het ministerie van Habous en Islamitische Zaken.

Dit jaar zijn de kosten van de Hadj vastgesteld op 62.929 dirham, exclusief zakgeld, zo kondigde het ministerie van Habous en Islamitische Zaken woensdag aan in een verklaring. De bedevaart naar Mekka is veel goedkoper dan vorig jaar, toen de hadj 112.970 dirham kostte volgens Maroc Diplomatique.

Lees ook: Marokkaanse vrouwen mogen nu alleen op bedevaart

Zoals eerder aangekondigd, moeten deze kosten in één betaling worden voldaan bij een agentschap van Al Barid Bank tussen 27 februari en 10 maart. Marokkanen die werden geselecteerd voor de hadj moeten in het bezit zijn van hun nationale identiteitskaart en het bewijs van hun selectie, aldus het ministerie.

Lees ook: Saoedi-Arabië: Hadj 2023 zonder beperkingen

Om de bedevaart in goede banen te leiden, heeft de vice-minister van Hadj en Omra van Saoedi-Arabië partnerschapsovereenkomsten ondertekend met Marokko en 13 andere landen. Saoedi-Arabië heeft ook alle beperkingen opgeheven die golden voor de bedevaart vanwege de coronaviruspandemie.

Bladna.nl