Zoeken

Hachim Mastour: "Ik heb betaald voor mijn keuze om voor Marokko te spelen"

30 september 2023 - 20:00 - Sport

©

De eens zo veelbelovende voetballer Hachim Mastour, bekend geworden bij AC Milan op 14-jarige leeftijd, spreekt openlijk over de uitdagingen van zijn carrière en de impact van vroege roem. Mastour is nu 25 jaar en speelt voor Union Touarga Sport in de Marokkaanse eerste divisie.

Als jongste speler ooit geselecteerd voor het Marokkaans elftal op 16-jarige leeftijd, was Mastour het wonderkind van het voetbal. In een interview met Foot Mercato, onthulde hij echter dat hij heeft geleden onder zijn vroege bekendheid. "Ik ging door een depressie. Het was niet makkelijk. De voetbalwereld ziet je niet als een jongen met een droom, maar als een geldmachine," zegt hij.

Lees ook: Hachim Mastour belandt in Marokkaanse tweede divisie

Ondanks de druk koos Mastour om voor Marokko te spelen in plaats van Italië, wat volgens hem invloed heeft gehad op zijn carrière. "Toen ik werd opgeroepen voor de Marokkaanse nationale ploeg, wilden Italië en Milaan niet dat ik wegging, dus ik moest ze overtuigen en uiteindelijk begrepen ze mijn keuze. Misschien heb ik voor die keuze betaald. Maar ik heb een oprechte keuze gemaakt."

Lees ook: Voetbaltalent Hachim Mastour betuigt spijt

Zijn eerste selectie voor Marokko is voor de jonge voetballer een onvergetelijke ervaring. "Het was geweldig. Toen het hele stadion mijn naam riep, voelde ik zo’n opwinding!" Mastour droomt van spelen met zijn idool Neymar en hoopt ooit op het Europese podium te verschijnen. Hij bekritiseert het hedendaagse voetbal voor het verliezen van zijn magie en benadrukt het belang van talent en verbeeldingskracht. Als advies aan opkomende jonge spelers zegt hij: "Als je een droom hebt, geef dan nooit op, zelfs als mensen je ontmoedigen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team