Zoeken

Voetbaltalent Hachim Mastour betuigt spijt

23 maart 2022 - 21:00 - Sport

©

De 23-jarige Marokkaans-Italiaans voetballer Hachim Mastour heeft veel spijt van de keuzes die hij in het verleden maakte en ziet de toekomst niet bepaald optimistisch in. De jongeman werd op 15-jarige leeftijd beschouwd als een voetbalwonder, maar hij slaagde er niet in om een succesvolle carrière op te bouwen.

Hachim Mastour leek voorbestemd voor een succesvolle voetbalcarrière maar bevindt zich nu in een weinig benijdenswaardige situatie. Hij raakte in de anonimiteit en zit vandaag zonder club. "Ik verzeker u dat het nooit makkelijk was en nog steeds niet is, om Hachim Mastour te zijn. Ik heb altijd in de schijnwerpers geleefd. Het is natuurlijk iets waar ik van geniet, omdat het me stimuleert het beste van mezelf te geven, maar het zet me ook altijd behoorlijk onder druk. Zoals ik voortdurend zeg, wil ik gewoon voetballen en behandeld worden als een gewone jongen van 23 jaar, die fouten maakt en vastbesloten is om zich elke dag te verbeteren, zodat hij een carrière kan uitbouwen via opoffering, nederigheid en hard werken," zegt de voormalig AC Milan-ster in een interview met de Italiaanse media outlet PSB.

Lees ook: Hachim Mastour probeert in Griekenland carrière nieuw leven in te blazen

De Marokkaanse international vertrouwt ook toe dat hij moeite had om met de druk om te gaan, vooral vanwege het publiek. "Elke keer als ik het veld op ga, verwachten de meeste mensen dat ik de bal pak, langs iedereen heen dribbel en de bal in het doel schop", zegt hij. Een andere houding waarover hij klaagt zijn de "beledigingen op sociale media". De inwoner van Reggio Emilia heeft niet alleen goede herinneringen aan zijn tijd bij de Reggina 1914. "Ik was vereerd om bij een belangrijke club als Reggio te mogen spelen. Om op het veld te kunnen samenwerken met spelers van het kaliber van Crisetig, Menez en Denis was geweldig. Daardoor kon ik mijn technische kwaliteiten tonen. Maar helaas lieten de resultaten op zich wachten en viel de technische keuze op spelers met andere eigenschappen," vertelt hij.

Lees ook: Hachim Mastour bij beste jonge voetbaltalenten voor 2016

"Ik begreep dat dit niet de juiste weg was voor me toen ik het slachtoffer werd van zeer onaangename incidenten met een aantal teamgenoten," vervolgt Mastour. Hij heeft spijt van het vertrouwen dat hij aan bepaalde mensen om hem heen schonk. "Ik heb er spijt van dat ik de verkeerde mensen heb vertrouwd, mensen die me vertelden dat ze me zouden ruïneren, dat ze mijn naam zo zouden bezoedelen zodat ik nooit meer zou voetballen. Ze zagen me als een geldmachine," bekent hij. Hachim Mastour hoopt op een rekrutering door een club, om zijn voetbalcarrière terug op gang te krijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team