Zoeken

Marokko beïnvloedde keuze Amine Gouiri voor Algerije

5 november 2023 - 17:00 - Sport

©

Amine Gouiri, aanvaller van Stade Rennais en voormalig speler van het Franse U21-team, onthulde in een interview dat de prestaties van Marokko zijn keuze voor Algerije boven Frankrijk hebben beïnvloed.

De historische prestaties van de Atlas Leeuwen op het WK-2022 in Qatar waren een drijvende factor achter Gouiri’s beslissing om van sportnationaliteit te veranderen. "Toen ik Marokko op het WK zag, begon ik na te denken. Ik dacht bij mezelf: waarom niet ik met Algerije? Afrika is een continent dat zich snel ontwikkelt. Ik denk dat dit in de komende jaren nog verder zal verbeteren. Er is ambitie, niet alleen voor de Afrika Cup maar nu ook voor het Wereldkampioenschap", vertelde hij aan L’Équipe. Marokko heeft zich als Afrikaans land weten te plaatsen bij de laatste vier van een WK, na overwinningen op voetbalgrootmachten als België en Spanje.

Lees ook: Ismail Oulad M’Hand kiest Marokko boven Nederland

De keuze van de talentvolle spits, opgeleid bij Olympique Lyon, voor Algerije wordt ook gedreven door zijn liefde voor het geboorteland van zijn vader. "Ik heb hier in de zomer veel over nagedacht, samen met mijn agenten, vrienden en familie. Ik heb alle voors en tegens overwogen en ben tot deze beslissing gekomen. Veel factoren hebben de balans doen buigen voor Algerije. Het zijn mijn roots, het land van mijn familie... Ik ken het land goed, omdat ik er sinds mijn kindertijd regelmatig kom. Het is ook een team dat ik altijd heb gevolgd en waarvan ik de passie voor voetbal altijd heb bewonderd. Ik wilde dat allemaal vertegenwoordigen."

Lees ook: Topspeler Mohamed Ali-Cho verkiest Marokko boven Frankrijk

Gouiri heeft in totaal 74 interlands gespeeld voor de Franse jeugdteams, van de U16 tot de U21. Hij nam ook deel aan het EK 2023 met het U21-team. Na zijn keuze om voor Algerije uit te komen, werd hij in de twee laatste wedstrijden van de Fennecs in oktober in de basis opgesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team