Zoeken

Grote namen Mocro-maffia genoemd in zaak schietpartij "La Crème"

31 december 2021 - 15:40 - Marokko

©

Vier jaar na de schietpartij in café "La Crème" in Marrakech worden er nieuwe namen genoemd in de zaak. Het gaat om prominente leden van de Mocro-maffia.

Nieuwe onthullingen in de zaak van de schietpartij in café "La Crème" in Marrakech. Tijdens de beroepsprocedure tegen de twee Nederlanders, Edwin Gabriel Robles Martinez, van Dominicaanse afkomst, en Shardyone Girigorio Semerel, van Surinaamse afkomst, die door de Marokkaanse justitie ter dood zijn veroordeeld, werden prominente leden van de Mocro-maffia genoemd. De twee hoofdverdachten noemden onder meer de broer van Ridouan Taghi en meerdere leden van de criminele onderwereld in Utrecht, die nog steeds op de vlucht zijn en zich waarschijnlijk in Dubai of Turkije bevinden, meldt Barlamane.

Lees ook: Marokko arresteert neef Ridouan Taghi op vraag van Nederland

De schietpartij vond plaats op 2 november 2017 in het café "La Crème" in Marrakech. Eén persoon werd gedood en twee verwond. De hoofdverdachten vergisten zich van doel en schoten de zoon van een rechter dood. Het echte doelwit was de café-eigenaar. In totaal stonden 19 personen die bij de zaak betrokken waren, terecht voor de rechtbank van eerste aanleg van de stad. Van hen werden er 13 vervolgd. Sommigen werden veroordeeld tot 2 maanden gevangenisstraf, anderen tot 20 jaar.

De twee belangrijkste Nederlandse verdachten zijn ter dood veroordeeld. De eigenaar van het café werd veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf en zijn broer tot 8 jaar. 

Lees ook: Marokko: bezittingen eigenaar La Crème in beslag genomen

In oktober werd in Marokko een Marokkaanse Nederlander gearresteerd, die wordt beschouwd als de aanstichter van de schietpartij en verantwoordelijk zou zijn geweest voor de uitvoering ervan. Na zijn arrestatie werd hij overgebracht naar Marrakech, waar nog steeds een onderzoek tegen hem loopt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team