Zoeken

Marokko: bezittingen eigenaar La Crème in beslag genomen

20 oktober 2020 - 14:00 - Marokko

©

De Marokkaanse douane heeft beslag gelegd op de eigendommen van de eigenaar van het café ’La Crème’. In 2017 was de eigenaar van het beruchte café Mustapha Fechtali nog het doelwit van een mislukte aanslag in Marrakech.

Volgens de krant AlBayane heeft Fechtali ook buiten Marrakech onroerend goed. De man bezit drie villa’s in de chique wijken van de rode stad, een appartement in Tanger en één aan de zeekust van Casablanca.

Ook staan er verschillende ondernemingen onder zijn naam. Zo is hij eigenaar van een nachtclub in Nederland. In Tanger heeft hij een vastgoedbedrijf en is café Capuccino ook van hem.

De Marokkaanse Nederlander is overigens een grote fan van luxe auto’s. De waarde van zijn auto’s wordt geschat op 16 miljoen dirham. Zo bezit hij een Rolls Royce, Lamborghini, Bentley, Mercedes, Porsche en Range Rovers.

Fechtali is veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf voor internationale drugshandel. Hij zou het doelwit zijn geweest van topcrimineel en zogenoemd mocro-maffia leider Ridouan Taghi tijdens de schietpartij op 2 november 2017 in Marrakech. Daar kwam een student geneeskunde om het leven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team