Zoeken

Grote gasveld ontdekt in Marokko

5 september 2023 - 20:00 - Economie

©

Het Marokkaanse ministerie van Energieovergang en Duurzame Ontwikkeling heeft een nieuwe vergunning verleend voor de exploitatie van een pas ontdekt aardgasveld in Douar Oulad Belkheir, in het westen van het koninkrijk.

De afdeling heeft de vergunning verleend aan het Nationaal Bureau voor Koolwaterstoffen en Mijnen (ONHYM) voor een periode van vier jaar. Het te exploiteren gasveld beslaat een oppervlakte van 1,8 vierkante kilometer en zou meer dan 280.000 kubieke meter gas per dag kunnen leveren, volgens studies uitgevoerd door het exploitatiebedrijf Gulf Sands.

Lees ook: Tendrara-aardgas: Marokko’s energie-ambities krijgen vorm

Tot eind 2022 werden ruim 350 vergunningen voor de exploratie van koolwaterstoffen en 27 exploitatievergunningen door Marokko verleend voor mijnbouwonderzoek en -exploitatie. Dit jaar zijn tevens 1092 exploratievergunningen en 79 exploitatievergunningen verlengd. Daarnaast zijn 56 nieuwe vergunningen verleend aan bedrijven die wilden investeren in het mijnbouwgebied van Tafilalet en Figuig.

Lees ook: Israëlische bedrijf NewMed Energy zoekt gas in Marokko

Twee exploratieputten zijn tevens geboord in het Gharb-bekken, waar exploratie- en onderzoekswerkzaamheden zullen plaatsvinden op een totale oppervlakte van 272.835 vierkante kilometer, aldus het ministerie van Energieovergang.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team