Zoeken

Grootste vliegtuig ter wereld op luchthaven Casablanca (foto)

27 maart 2017 - 16:20 - Marokko

©

Het grootste vliegtuig ter wereld is op de Mohammed VI luchthaven in Casablanca geland. De Airbus A380 van Emirates zal tussen de Marokkaanse metropool en Dubai vliegen.

Emirates vliegt al 15 jaar tussen Casablanca en Dubai. Het is volgens de luchtvaartmaatschappij dus heel normaal om het gigantisch toestel aan deze luchtroute toe te wijden. Dat stelt Orhan Abbas, vice-president van de commerciële activiteiten voor Afrika in een interview met Challenge.

Passagiers reageren volgens de groep heel positief op de inzet van een A380. Het toestel was voor zijn eerste vlucht voor 99% geboekt. Ook voor de komende vluchten is dat het geval. De Airbus kan tot 982 mensen perd dag tussen de twee metropolen vervoeren.

Khalid Al Zarooni, directeur van Emirates in Marokko, stelt tevens dat de vliegmaatschappij grootse plannen heeft in het koninkrijk. Emirates wenst onder meer een deel van de Chinese toeristen die naar Marokko komen aan te trekken. Koning Mohammed VI maakte onlangs een einde aan de visumplicht voor Chinezen die het land wensen te bezoeken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team