Zoeken

Groot-Brittannië bedankt Marokko voor hulp na aanslagen

10 oktober 2017 - 18:00 - Wereld

©

Groot-Brittannië heeft haar dankbaarheid geuit voor de efficiënte hulp van Marokko na de terroristische aanslagen in Londen. Dat verklaarde de Britse minister van Binnenlandse Zaken Susan Williams.

"We zijn dankbaar voor de snelle en efficiënte hulp die Marokko ons heeft gegeven na de aanslagen in Londen", verklaarde Williams in een exclusief interview met het Marokkaans staatspersagentschap tijdens een bezoek aan het Cultureel Centrum van Sidi Moumen op zondag in Casablanca.

De bewindsvrouw sprak vol lof op het veiligheidsbeleid van Marokko, met name in de strijd tegen het extremisme en het terrorisme en stelde dat de bilaterale samenwerking in dit gebied in de toekomst zal worden versterkt.

Susan Williams vervolgde dat ze tijdens haar eerste officieel bezoek aan Marokko meer te weten wilde komen over de onmiskenbare economische ontwikkeling van het Koninkrijk en de vooruitgangen in de onderwijssector.

De Britse minister vertelde ook dat ze meerdere meetings gepland had met hooggeplaatste Marokkaanse ambtenaren om te discussiëren over de middelen om de betrekkingen tussen de twee landen te versterken.=

Groot-Brittannië werd sinds het begin van het jaar herhaaldelijk getroffen door terroristische aanslagen. Enkel in de hoofdstad Londen vonden drie aanslagen plaats.

In maart reed een man in op voetgangers. Vier mensen kwamen om. Dezelfde man vermoordde iets later een politieman voor het parlementsgebouw alvorens te worden doodgeschoten.

Twee maanden later, in mei, kwamen 22 mensen om het leven bij een zelfmoordaanslag na een concert van Ariana Grande in Manchester. 250 mensen raakten gewond.

In juni kreeg Londen opnieuw een aanslag te verduren. Drie mannen reden met een busje op voetgangers in op de Londen Bridge. Acht mensen kwamen om. De daders werden door de politie doodgeschoten.

Medio september ontplofte een zelfgemaakte bom in een Londense metrotrein. De ontploffing zorgde voor paniek en meerdere gewonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team