Zoeken

Marokkaanse is jongste gedetineerde voor terrorisme in Groot-Brittannië

8 augustus 2018 - 14:40 - Wereld

©

Safaa Boular, 18-jarige Britse van Marokkaanse afkomst, is de jongste vrouw die in Groot-Brittannië voor terrorisme werd veroordeeld.

De jonge vrouw werd samen met haar moeder en zus in april 2017 gearresteerd voor het plannen van aanslagen in Groot-Brittannië na een mislukte poging om naar Syrië te vertrekken en zich bij Daesh aan te sluiten.

Safaa werd vrijdag tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld waarvan ze minsten 13 jaar zal moeten uitzitten alvorens een voorwaardelijke vrijlatingsverzoek te mogen indienen.

Safaa en haar zus Rizlaine werden in een Frans Marokkaans gezin geboren. De ouders van de zussen scheidden wanneer ze nog kinderen waren. De moeder van Safaa en Rizlaine wordt beschreven als een "gewelddadige vrouw" die weinig voor haar kinderen zorgde.

De moeder, Mina Dich, radicaliseerde als eerste en nodigde regelmatig vrouwen uit met dezelfde extreme gedachtegoed voor meetings in haar huis. De twee meisjes groeien op tussen vrouwen die Daesh aanbidden en de Sharia wilden instellen.

In augustus 2016 "trouwde" Safaa, die op vakantie was bij haar grootvader in Marokko, online met een strijder in Syrië. Bij haar terugkeer in Groot-Brittannië werd ze onmiddellijk door de politie ondervraagd en werden haar mobiele telefoon en paspoort afgenomen. Onderzoek toonde later aan dat haar "echtgenoot" wilde dat ze samen met haar zus en moeder aanslagen zou plegen in Londen.

Safaa werd samen met haar 22-jarige zus Rizlaine, haar 44-jarige moeder en Khawla Barghouti, een 21-jarige vriendin van de moeder, gearresteerd. De twee zussen werden tot levenslang veroordeeld voor het plannen van aanslagen, hun moeder tot 6 jaar en 9 maanden voor medeplichtigheid en haar vriendin voor het niet aangeven van terroristische plannen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team