Zoeken

Dode en gewonden bij aanslag op moskee in Londen

19 juni 2017 - 10:55 - Wereld

Bij een aanslag op een moskee in Londen is zondagavond een man omgekomen en raakten acht mensen gewond. De Britse autoriteiten hebben het over een terroristische misdaad.

Een minivan reed in op een groepje voetgangers voor de moskee bij het Finsbury Park. Volgens de Britse moslimraad verliet het groepje net de moskee na de iftar en het avondgebed.

De 48-jarige bestuurder van het minibusje werd door moskeegangers overmeesterd en aan de politie overgeleverd. Hij werd naar het ziekenhuis afgevoerd waar hij psychologische tests zal ondergaan. Hij zou tijdens de aanval « Kill me, kill me, I want to kill all Muslims » (dood me, dood me, ik wil alle moslims vermoorden), hebben geroepen.

In een verklaring laat de Britse politie weten dat extra agenten werden ingezet om de gemeenschappen gerust te stellen. De Britse Premier Theresa May sprak na de aanslag over « een mogelijke terroristische aanslag » en heeft deze ochtend een spoedmeeting bijeengeroepen. « Al mijn gedachten gaan naar de slachtoffers, hun familie’s en de hulpdiensten ter plekke. », verklaarde ze.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2018 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team