Zoeken

Tientallen Marokkaanse jihadstrijders gedood in Syrië

11 april 2014 - 16:39 - Marokko

©

Zeker dertig Marokkaanse jihadstrijders werden in de afgelopen dagen gedood en tientallen raakten gewond bij gevechten tegen de troepen van de Syrische president Bashar Al Assad in Latakia.

Volgens bronnen van Akhbar Al Yaoum komen de omgekomen Marokkaanse strijders vooral uit het noorden van Marokko, met name uit Nador, Tetouan, Tanger en Fnideq, en uit de Spaanse enclaves Sebta en Melilla.

Marokkaanse strijders zijn vooral aanwezig op het grensgebied met Turkije. De regio is sinds enkele weken het doelwit van de troepen van Bashar Al Assad. Een paar dagen terug werd Brahim Benchekroun er gedood. Hij was de leider van de strijdersgroep Sham al Islam en vocht onder de naam Abu Ahmad al Maghribi.

Marokkaanse autoriteiten maken zich ernstige zorgen om de vele Syrië-gangers. Zij worden, als ze terugkeren, als een terroristische bedreiging beschouwd. In Syrië leren ze namelijk omgaan met wapens en bommen. Marokko vreest ervoor dat sommigen van hen ’hun missie’ in het Koninkrijk willen voortzetten.

Assabah komt met andere cijfers. Zo zouden volgens de krant ruim 60 Marokkanen zijn omgekomen bij gevechten in Latakia.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team