Zoeken

Groenten exporteurs doen dringend beroep op Marokkaanse overheid

12 april 2023 - 22:00 - Economie

©

Marokkaanse verenigingen van producenten en exporteurs van fruit en groenten roepen de regering van Aziz Akhannouch op om de export te hervatten.

Een vergadering tussen de premier en vertegenwoordigers van de belangrijkste landbouw- en exportconfederaties, de Marokkaanse Confederatie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling (COMADER) en de Marokkaanse Interprofessionele Federatie van Productie en Export van Fruit en Groenten (FIFEL), vond afgelopen vrijdag plaats in Rabat. De besprekingen gingen met name over het verbod op de export van groenten.

Lees ook: Hoge groenteprijzen dwingt Marokko tot verlaging export

Bij deze gelegenheid riepen de vertegenwoordigers van de interprofessionele federaties de Marokkaanse regering op om het verbod op de export van groenten op te heffen, een maatregel die al meerdere keren is genomen om de voedselprijzen te verlagen. Ze vragen de regering om een compromis te vinden om de lokale markt te bevoorraden en landbouwers in staat te stellen groenten te exporteren, terwijl de prijzen worden verlaagd.

Lees ook: Marokko vestigt nieuw exportrecord van avocado’s

Tijdens de vergadering verklaarde de voorzitter van de FIFEL, Lahoucine Aderdour, dat "Marokko al 65 jaar tomaten exporteert en een aanzienlijk marktaandeel heeft verworven op de Europese markt, en daarom zijn we vastbesloten om het vertrouwen en de geloofwaardigheid van Marokkaanse exporteurs te behouden."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team