Zoeken

Griekenland: verplichte PCR-test bij aankomst voor Marokkanen

22 augustus 2021 - 12:40 - Wereld

©

Marokkanen die Griekenland willen bezoeken zullen bij hun aankomst aan een verplichte PCR-test worden onderworpen. Dat meldt de Griekse burgerluchtvaartdienst in een notitie. De maatregel betreft ook 12 andere landen.

Op de lijst van landen waarvan de onderdanen bij aankomst in Griekenland verplicht op het coronavirus moeten worden getest staan naast Marokko ook Albanië, Argentinië, Brazilië, China, Cuba, Egypte, Georgië, India, Libië, Rusland, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten.

Lees ook: Duitsland classificeert Marokko als "hoog risico gebied"

Griekenland heeft ook besloten om de toegang tot haar grondgebied via de lucht te verbieden aan onderdanen uit landen buiten de Europese Unie en het Schengengebied, behalve om dwingende redenen.

De notitie van de Griekse burgerluchtvaartdienst herinnert er ook aan dat buitenlanders die naar Griekenland willen, een passagier lokalisatie formulier (PLF) moeten invullen op de website travel.gov.gr. Ook wordt één van volgende drie documenten vereist: een vaccinatiepas van minstens 14 dagen voor de aankomst, een negatieve PCR-test van minder dan 72 uur of een antigeentest van minder dan 48 uur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team