Zoeken

Verenigde Arabische Emiraten weer open voor Marokkaanse toeristen

30 augustus 2021 - 16:50 - Wereld

©

De Verenigde Arabische Emiraten hebben besloten om toeristenvisa te verstrekken aan gevaccineerde reizigers. Reizigers uit bepaalde landen, waaronder Marokko, Israël en Libanon, moeten bij hun aankomst in de VAE een extra PCR-test ondergaan.

De VAE behandelen vanaf 30 augustus opnieuw de aanvragen van toeristenvisa voor gevaccineerde reizigers uit alle landen, meldt het persagentschap WAM. Aanvragers van een toeristenvisum moeten volledig ingeënt zijn met een vaccin dat goedgekeurd is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), aldus de mededeling. "Dit besluit geldt voor onderdanen uit landen aan wie eerder de toegang werd geweigerd, omdat mensen op de luchthaven een verplichte snelle PCR-test ondergaan. De vorige voorschriften blijven geldig voor niet-gevaccineerde groepen", aldus dezelfde bron.

Lees ook: Marokkanen mogen VAE binnen zonder quarantaine

Reizigers kunnen hun vaccinatiecertificaat registreren via het platform van de Federale Autoriteit voor Identiteit en Burgerschap (FAIC) en de Al Hosn-app. VAE-burgers die op één van de luchthavens van Dubai aankomen, zijn vrijgesteld van de PCR-test vóór het instappen, maar moeten bij aankomst in Dubai wel een PCR-test ondergaan. Inwoners, bezoekers en toeristen uit alle bestemmingen, met inbegrip van de Golfstaten, moeten een negatieve PCR-test van minder dan 72 uur kunnen voorleggen om de VAE binnen te mogen.

Lees ook: VAE delen bemoedigende resultaten door Marokko gekozen coronavaccin

Reizigers uit Afghanistan, Angola, Argentinië, Bahrein, Bangladesh, Bosnië-Herzegovina, Brazilië, Cambodja, Chili, Kroatië, Cyprus, Djibouti, Egypte, Eritrea, Ethiopië, Georgië, Ghana, Guinee, Hongarije, India, Indonesië, Iran, Irak, Israël, Ivoorkust, Jordanië, Kenia, Koeweit, Kirgizië, Libanon, Malta, Moldavië, Montenegro, Marokko, Myanmar, Nepal, Oman, Pakistan, Polen, Filipijnen, Qatar, Rwanda, Rusland, Senegal, Slowakije, Somaliland, Somalië, Zuid-Soedan, Soedan, Syrië, Tadzjikistan, Tanzania, Tunesië, Turkije, Turkmenistan, Oekraïne, Oezbekistan en Zimbabwe, zullen bij aankomst op de luchthaven van Dubai ook een nieuwe PCR-test moeten ondergaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team