Zoeken

Duitsland classificeert Marokko als "hoog risico gebied"

10 augustus 2021 - 10:00 - Wereld

©

Duitsland heeft Marokko en een groot deel van Zuid-Frankrijk vanaf zondag 8 augustus geclassificeerd als "hoog-risicogebied", vanwege het hoog aantal besmettingen met het coronavirus.

Vanaf zondag zijn verschillende Franse regio’s en gebieden door Duitsland geclassificeerd als "gebieden met een hoog risico van besmetting" met Covid-19. Zowel Occitanië, de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur, Corsica, de overzeese departementen Guadeloupe, Martinique, Réunion, St. Martin en St. Barthélemy en landen als Marokko, Algerije, Thailand en Mexico, staan op de lijst.

Lees ook: Verenigde Staten: Marokko hoogrisicoland voor reizigers

Als gevolg daarvan legt de Duitse regering een quarantaine op van vijf dagen aan reizigers die vanuit deze regio’s en landen op haar grondgebied aankomen en die niet tegen het virus zijn gevaccineerd of genezen zijn van Covid-19. Na vijf dagen kan de quarantaine verkort of beëindigd worden, na de registratie van een tweede negatieve test, schrijft het Federale Ministerie van Volksgezondheid op zijn website. Niet-naleving van deze quarantaineverplichting kan worden bestraft als een misdrijf, waarbij boetes tot 25.000 euro kunnen worden opgelegd.

De reizigers moeten aan de Duitse gezondheidsautoriteiten van hun verblijfplaats alle corona-gerelateerde symptomen melden, binnen 10 dagen na binnenkomst in Duitsland, zelfs als hun test negatief was of ze volledig zijn gevaccineerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team