Zoeken

Grenzen Sebta en Melilla zeker tot 31 juli gesloten

20 juli 2020 - 21:30 - Wereld

©

Het Spaanse ministerie van Binnenlandse zaken heeft via een decreet in het staatsblad laten weten dat de grensovergangen tussen Marokko en Sebta en Melilla, nog zeker tot 31 juli gesloten zullen blijven.

Persagentschap EFE bericht dat Spanje ook seizoenarbeiders en werkmigranten uit Marokko en andere landen die hun grenzen gesloten houden voor Spanjaarden, zal weigeren.

Reden van dit besluit is volgens het ministerie van Binnenlandse zaken dat het voor arbeidsmigranten aan het einde van hun contract, niet mogelijk zal zijn om naar hun land terug te keren.

Marokko staat op de lijst van veilige landen waarvan de onderdanen terug in de Europese Unie mogen reizen. Het koninkrijk heeft echter besloten om zelf zijn grenzen dicht te houden voor buitenlanders. Sinds 25 juli mogen enkel wereld-Marokkanen, Marokkanen die in het buitenland gestrand zijn vanwege de coronacrisis en buitenlanders die in Marokko wonen, naar het koninkrijk reizen. Dat kan bovendien enkel met het vliegtuig of de boot vanuit het Franse Sète en het Italiaanse Genua.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team