Zoeken

Spanje verlengt sluiting landsgrenzen met Marokko

2 november 2020 - 15:05 - Wereld

©

De toename van nieuwe besmettingen is niet bevorderlijk voor de opening van de landsgrenzen tussen Spanje en Marokko. De grenzen blijven gesloten tot 30 november.

Volgens het nieuwe besluit van de Spaanse minister Fernando Grande-Marlaska van Binnenlandse Zaken, blijven de grenzen gesloten voor alle landen, behalve de landen die door de Europese Unie op een veilige lijst zijn geplaatst. Marokko is vanwege de toename van het aantal besmettingen in augustus van deze lijst verwijderd.

Europa is van plan om enkel aanbevelingen te doen met betrekking tot deze veilige landen. Landen van de Unie zijn echter omwille van de soevereiniteit zelf bevoegd voor de toeristen die ze op hun grondgebied toelaten. De maatregel laat Spanje toe om te kiezen uit de landen die door de Europese Unie zijn gevalideerd op basis van hun serologische situatie. De landsgrenzen met Sebta en Melilla blijven tot eind november gesloten.

De uitbreiding van de sluiting van de grenzen is geen primeur. Het buurland kondigde begin oktober al aan de sluiting van zijn grenzen te handhaven tot 31 oktober.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team