Zoeken

Spanje sluit grenzen met Marokko tot september

7 augustus 2020 - 15:50 - Wereld

©

De landgrenzen tussen Spanje en Marokko zullen tot 1 september dicht blijven, behalve in geval van overmacht. Dat heeft de Spaanse regering donderdag besloten.

Honderden Marokkanen zitten nog steeds vast in Sebta en Melilla en wachten op een heropening van de grenzen om naar Marokko te kunnen terugkeren.

Ondanks deze situatie heeft Spanje besloten om de grenzen minstens tot 1 september dicht te houden. Volgens Alyaoum24 is dit besluit een gevolg van het beleid van Rabat, die de grenzen al maanden weigert te heropenen.

Het standpunt van Rabat valt slecht bij de Spaanse regering, die, op advies van de Europese Unie, Marokko als een veilig land beschouwt en van het koninkrijk hetzelfde verwacht.

Spanje hanteert het principe van reciprociteit zoals wordt benadrukt in het Spaans staatsblad nummer 207. Zo staat: "De zee-, land- en luchtgrenzen zullen gesloten blijven voor burgers uit landen buiten de Europese ruimte, met uitzondering van landen die worden toegelaten door de EU, op voorwaarde van wederkerigheid.", een verwijzing naar China en Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team