Zoeken

Grenssluiting Marokko treft Algerijnse spelers

9 maart 2021 - 12:00 - Sport

©

Algerijnse spelers hebben hun reis naar Marokko in het kader van de CAF Africa Cup of Nations U17 uit moeten stellen. De wedstrijden staan gepland van 13 tot 31 maart in het koninkrijk. De spelers zijn slachtoffer van de opschorting van de vluchten naar Algerije, waartoe de Marokkaanse autoriteiten vanwege de gezondheidscrisis hebben besloten.

De Algerijnse voetbalbond (FAF), heeft in een verklaring laten weten dat de vlucht van de 28 spelers naar Marokko naar een latere datum is verschoven aangezien de vlucht van zaterdag werd geannuleerd na de sluiting van het Marokkaanse luchtruim tot 21 maart. "Een besluit in verband met de ontwikkeling van de gezondheidssituatie met betrekking tot de nieuwe coronavarianten," aldus de FAF.

"Op vrijdag 5 maart 2021, heeft de technische staf de lijst opgesteld van 28 spelers die naar Marokko zullen moeten reizen op een andere, nog nader te bepalen datum, omdat de vlucht van zaterdag 6 maart is uitgesteld vanwege het besluit om het Marokkaanse luchtruim te sluiten tot 21 maart. Een besluit dat verband houdt met de ontwikkeling van de gezondheidssituatie in verband met de nieuwe varianten van het coronavirus", aldus de FAF in haar persmededeling. Bijgevolg wacht de Algerijnse voetbalbond op de toestemming van de Marokkaanse autoriteiten om een nieuwe reis van de ploeg naar Marokko te plannen om het continentale toernooi te spelen.

Op vrijdag 5 maart hebben de Marokkaanse autoriteiten de opschorting van vluchten tussen het koninkrijk en Algerije aangekondigd. Dit besluit heeft ook betrekking op Egypte, Italië, België, Turkije, Zwitserland, Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Zweden, Oekraïne, Tsjechië, Australië, Ierland, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Brazilië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team