Zoeken

Marokko verlengt schorsing vluchten met België

15 maart 2021 - 20:20 - Marokko

©

Marokko heeft besloten de schorsing van de luchtverbindingen met België te verlengen tot 10 april. Dit is door de vliegtuigmaatschappij Air Arabia Maroc bekendgemaakt.

Marokko is vastbesloten om zijn grenzen te beveiligen tegen de nieuwe coronavarianten. Het land heeft zojuist de schorsing van zijn vluchten met België verlengd. Op 1 maart besloten de Marokkaanse autoriteiten om vluchten van en naar België vanaf 2 maart om middernacht, tot 21 maart op te schorten. De nieuwe vliegstop is bedoeld om de aanwezigheid van de Britse variant van het coronavirus op Marokkaanse bodem te beperken. Tot nu toe werden er in het koninkrijk 24 gevallen ontdekt.

"Zaterdag 10 april komt overeen met de theoretische einddatum van de noodtoestand op gezondheidsgebied die sinds maart 2020 van kracht is. Die voorziet in een nachtelijk uitgaansverbod tot half maart", aldus Karl Lagatie, woordvoerder van de Belgische ambassade in Rabat, die de verlenging van de schorsing van de vluchten tussen beide landen bevestigt. Vóór de coronapandemie bedroeg het aantal vluchten tussen België en Marokko meer dan 50 per week.

Marokko heeft de vluchten opgeschort met 26 landen om de nieuwe varianten van het coronavirus te bestrijden. Het gaat over Turkije, Zwitserland, Oostenrijk, Nederland, Duitsland, Portugal, de Tsjechische Republiek, Oekraïne, Zweden, Australië, Brazilië, Ierland, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Zuid-Afrika, België, Italië, Algerije, Egypte, Polen, Noorwegen, Finland, Griekenland, Libanon en Koeweit. Deze lijst wordt om de 15 dagen geëvalueerd.

Bladna.nl