Zoeken

Ajax weigert Mazraoui met Marokko te laten spelen

6 maart 2021 - 13:20 - Sport

©

Noussair Mazraoui beantwoordt mogelijk niet aan de oproep van bondscoach Vahid Halilhodzic voor de kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup 2022. Ajax Amsterdam weigert de Marokkaanse speler vrij te laten uit angst voor besmetting met de nieuwe coronavarianten.

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF), wacht op een officiële reactie van de Nederlandse club op de uitnodiging aan Noussair Mazraoui om het trainingskamp bij te wonen van de nationale ploeg. De trainingen beginnen op 21 maart in aanloop naar de wedstrijden tegen Mauritanië en Burundi, in de kwalificaties voor de CAF Afrika Cup of Nations 2022, meldt het dagblad Al Ahdath Al Maghribia.

Indien de Nederlandse club officieel weigert om de Atlas Leeuw vrij te geven, zal de FRMF de nodige stappen ondernemen om Ajax te dwingen. Het is niet de eerste keer dat de club weigert de Marokkaanse international vrij te laten uit angst voor besmetting. In oktober 2020 hebben de leiders van de club eerst geweigerd om Zakaria Labyad en Noussair Mazraoui groen licht te geven, alvorens te buigen voor het verzoek van de FRMF.

De selectie voor de volgende wedstrijden is nog niet bekend omdat bondscoach Vahid Halilhodzic de prestaties van de spelers nog steeds observeert. De wedstrijden van dit weekend zullen beslissend zijn. Na hun trainingskamp op 21 maart in het Mohammed VI Voetbal Complex in Maâmoura, vliegen de Atlas Leeuwen op 26 maart naar Mauritanië om het op te nemen tegen de Mourabitounes. Op 30 maart staat in het Moulay Abdellah Complex in Rabat een tweede wedstrijd tegen Burundi gepland.

Bladna.nl