Zoeken

Jonge vrouw vermoord na wilde avond in toeristencomplex Marrakech

19 april 2024 - 16:00 - Marokko

©

Een jonge vrouw is dood aangetroffen in Marrakech, nadat ze een wilde avond had doorgebracht in een toeristencomplex in Sidi Brahim, Marrakech. Ze was in het gezelschap van twee jonge mannen uit de Golfstaten.

Buitenlandse toeristen, met name die uit de Golfstaten, organiseren vaak feesten in gehuurde villa’s in Sidi Brahim, die worden omgevormd tot plaatsen van losbandigheid en prostitutie. Tijdens deze priv√©feesten, waar minderjarige meisjes worden uitgenodigd en waar drugs en alcohol rijkelijk vloeien, is er geen controle, aldus het Forum Marokkaanse Mensenrechten (FMHR), dat de laksheid van de autoriteiten hekelt.

Lees ook: Feestje eindigt in tragedie in Rabat

"De stad Marrakech, die het hele jaar door miljoenen toeristen van verschillende nationaliteiten ontvangt, eist dat de veiligheidstroepen en de Koninklijke Gendarmerie in de toeristische gebieden rond Marrakech hun waakzaamheid verhogen om deze villa’s te controleren die door buitenlanders en Marokkanen worden gehuurd voor prostitutie en drugsgebruik", aldus het FMHR.

Lees ook: Tanger: feestje eindigt in ontvoering en verkrachting

De organisatie roept de veiligheidsdiensten op om dagelijkse patrouilles uit te voeren om dit fenomeen te bestrijden dat steeds meer voorkomt in de buitenwijken van Marrakech, met name in de toeristische gebieden waar veel villa’s van beroemdheden te vinden zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team