Zoeken

Google viert Marokkaanse Onafhankelijkheid met speciale doodle

18 november 2023 - 18:30 - Marokko

©

Google heeft de 67ste verjaardag van de onafhankelijkheid van Marokko gevierd door een speciale ’doodle’ te creëren met de kleuren van het koninkrijk. Ter ere van de Marokkaanse feestdag plaatste de bekende zoekmachine een afbeelding van de Marokkaanse vlag op zijn homepage.

Op 18 november 1956 herwon Marokko zijn soevereiniteit na meer dan 40 jaar koloniaal bewind. De weg naar vrijheid werd mogelijk gemaakt door vreedzame onderhandelingen en diplomatie, geleid door Koning Mohammed V.

Lees ook: Google brengt eerbetoon aan Hajja Hamdaouia

Op de Onafhankelijkheidsdag zijn er in Marokko parades, vlaggenceremonies, concerten en vuurwerkshows. Mensen dragen traditionele kledij zoals djellabas en kaftans en zwaaien met de nationale rode en groene vlag.

De Marokkaanse keuken speelt ook een belangrijke rol tijdens de vieringen. Marokkaanse gerechten zoals couscous, tajine en pastilla worden klaargemaakt. Als dessert genieten mensen van gefrituurde chebakia koekjes gemaakt met sesam en honing. Muntthee, die gastvrijheid en warmte symboliseert, wordt ook in het hele land geserveerd, zoals beschreven staat in de toelichting van de doodle.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team