Zoeken

Google eert Onafhankelijkheidsdag Marokko

19 november 2020 - 18:20 - Marokko

©

Ter ere van de viering van de Marokkaanse Onafhankelijkheidsdag heeft Google in Marokko zijn startpagina veranderd. Op de pagina was de vlag van Marokko prominent te zien.

Bij de doodle wordt er een omschrijving gegeven over de kleuren. "Rood staat voor de Marokkaanse waarden zoals moed en kracht. Groen symboliseert idealen als vrede en liefde.", aldus Google.

De Marokkanen vieren op 18 november in 1955 de Onafhankelijkheidsdag. Op deze dag keerde de toen verbannen Koning Mohammed V terug naar het koninkrijk. Hij verklaarde op deze de onafhankelijkheid van Marokko van het Franse protectoraat. In zijn toespraak zei hij dat hij verheugd was om de onafhankelijkheid en de vrijheid van Marokko aan te kondigen.

Google herdenkt elk jaar de onafhankelijkheid van Marokko met een aangepaste Doodle. De Amerikaanse gigant plaatste de afgelopen jaren beelden van de Marokkaanse ontdekkingsreiziger Ibn Battuta, Marokkaanse poefs, Marokkaanse strijders of nog de Hassantoren in Rabat en de Ksar van Ait Ben Haddou.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team