Zoeken

GNV gaat meer passagiers vervoeren tussen Almeria en nador

22 september 2022 - 12:00 - Wereld

©

De Italiaanse rederij GNV heeft de veerboot ’Cristal’ ingezet op de route tussen Almeria en Nador. Daarmee verhoogt de groep zijn vervoerscapaciteit naar de Marokkaanse haven.

De veerboot ’Cristal’ vervangt de ferry ’Aurelia’ die tot nu toe de oversteek Almeria Nador verzorgde. De ’Cristal’ werd in 1989 in Duitsland gebouwd, is 161,3 meter lang en 29 meter breed. Het vaartuig kan tot 1300 strekkende meter vracht vervoeren, waardoor de Italiaanse rederij haar RoRo-vrachtcapaciteit op deze lijn kan vergroten. De ’Cristal’ kan een maximale snelheid van 17 knopen bereiken en heeft meer dan 330 hutten die plaats bieden aan 2000 passagiers.

Lees ook: GNV neemt vijfde schip in dienst

GNV lanceerde de vaste oversteek tussen Almeria en Nador als onderdeel van Operatie Marhaba 2022. De boot ’Bridge’ verzorgde de oversteek in juli en werd begin augustus vervangen door de ’Aurelia’.

Lees ook: GNV opent nieuwe zeeroute Almeria-Nador

Met het schip ’Cristal’, dat ook de oversteek verzorgt tussen Nador, Barcelona en de Franse haven van Sète, toont GNV de wens om in de komende maanden de exploitatie van deze route te verhogen. Het bedrijf, opgericht in 1992, heeft een vloot van 25 schepen die 30 zeeroutes bedienen in Italië, Spanje, Frankrijk, Albanië, Tunesië, Marokko en Malta.

Bladna.nl