Zoeken

Ghita Dolla, eerste Marokkaanse pilote bij Air Arabia

10 november 2023 - 17:00 - Marokko

©

Ghita Dolla, afkomstig uit Casablanca, heeft van jongs af aan een diepe liefde voor de luchtvaart getoond. Haar droom om te vliegen dreef haar om luchtvaartstudies te volgen in Sharjah, Verenigde Arabische Emiraten. Ze heeft met succes alle niveaus doorlopen en behaalde haar professionele pilotenlicentie op 23-jarige leeftijd.

Dankzij haar toewijding en droom om piloot te worden, studeerde Ghita 5 jaar lang aan de luchtvaartacademie zonder ooit te twijfelen. Ze volgde vervolgens gedurende 9 maanden theorielessen en vertrok toen naar een andere stad om te leren vliegen met kleine vliegtuigen. Na haar vlieglicentie te hebben behaald, specialiseerde ze zich in het besturen van de Airbus A320.

Lees ook: Marokkaans-Nederlandse Myriam Adnani eerste moslima-piloot in Europa

Na jaren hard werken en inspanning behaalde Ghita uiteindelijk haar diploma. De jonge Marokkaanse werd onlangs als piloot gerekruteerd door Air Arabia, een wereldwijd gerenommeerde luchtvaartmaatschappij gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten.

Lees ook: Jonge pilote leidt noodhulpactie na aardbeving in Marokko (video)

Ghita’s succesverhaal is een voorbeeld in een sector die traditioneel wordt gedomineerd door mannen. Het toont aan dat gedurfde dromen werkelijkheid kunnen worden door doorzettingsvermogen en toewijding.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team