Zoeken

Pleegouders Mohammed en Jamila uit Breda winnen prestigieuze prijs

11 december 2021 - 17:40 - Wereld

©

Het islamitische gezinshuis El Noor van de Marokkaans-Nederlandse pleegouders Mohammed en Jamila Yaqini, heeft de Publieksprijs gewonnen van de Brabantse Stijlprijs 2021. Daarnaast kreeg het gezinshuis ook een eervolle vermelding van de jury.

El Noor won de publieksprijs met ruim 7000 van de 10.000 stemmen en krijgt een cheque ter waarde van 2500 euro. Gedeputeerde Erik Ronnes overhandigde Jamila Yaqini ook een voucher met kennisuren van de provincie, die kunnen worden gebruikt bij hun toekomstige uitbreidingsplannen, schrijft BN DeStem.

Lees ook: Moslima’s Amsterdam delen dagelijks maaltijden uit tijdens Ramadan

Pleegouders Mohammed en Jamila Yaqini hebben het gezinshuis El Nour opgericht omdat ze steeds vaker vragen kregen om nog meer kinderen op te vangen. Toen het huis naast hen vrijkwam, werd deze wens een realiteit. Door een samenvoeging van de twee huizen zag het interculturele gezinshuis voor maximaal tien opvangkinderen het licht.

Lees ook: Mohamed Akdad en ’Bbal in the sky’ winnen Emancipatieprijs 2021

De hoofdprijs van de Brabantse Stijlprijs die voor de derde keer wordt georganiseerd, ging naar leefgemeenschap Kloostervelden in Sterksel. In die gemeenschap leven mensen met en zonder beperking samen.

Bladna.nl