Zoeken

Verdriet en ongeloof na overlijden Jamila aan corona in Sebta

27 maart 2021 - 15:00 - Gemeenschap

©

De 45-jarige Jamila Mohamed Abdeselam overleed afgelopen zondag aan de gevolgen van Covid-19 na een ziekenhuisopname van 20 dagen in het academisch ziekenhuis van Sebta. Haar familie rouwt om het vertrek van de moedige en "vriendelijke vrouw, die veel te vroeg is heengegaan".

"We hebben Jamila verloren," zegt haar echtgenoot, Ali El-Kayat Mohamed, diep getroffen door haar dood. Ali, die in een restaurant in Gibraltar werkte, was niet in staat om afscheid te nemen van zijn vrouw. "Ik heb mijn baan daar moeten opzeggen omdat ik nu als vader en moeder moet optreden en voor onze vier kinderen moet zorgen. De oudste is 20, maar de jongste is pas 11," vertelt hij aan El Faro de Ceuta.

Het is moeilijk om te achterhalen hoe Jamila de ziekte heeft opgelopen, aangezien zij goed voor zichzelf zorgde en het huis bijna nooit verliet. Alle vier de kinderen zijn negatief getest. "Op een dag begon ze symptomen te krijgen, zoals kortademigheid, hoofdpijn en vermoeidheid. Na een positieve coronatest ging ze thuis in quarantaine. Maar na vier dagen verslechterde haar toestand en werd ze overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze verbleef tot ze zondag overleed," zegt Ali. Jamila bracht vijf dagen in observatie door, omdat ze "naar verluidt een longontsteking had". Daarna werd ze opgenomen in de intensive care-afdeling waar ze uiteindelijk 21 dagen heeft doorgebracht.

"Jamila was een vriendelijk en welwillend persoon. Ze was bevriend met iedereen. We verliezen een zeer dierbaar persoon en de steunpilaar van ons huis. Ze verdiende het niet om zo snel te vertrekken. We zijn er kapot van," zegt Ali, die nog steeds moeite heeft om te geloven dat zijn vrouw er niet meer is. Hij vraagt zich af hoe ze nu de heilige maand Ramadan zullen doorkomen "zonder haar". Ondanks de pijn heeft Jamila’s familie niet nagelaten de gezondheidswerkers te bedanken die "dag en nacht aan haar bed hebben gestaan om haar te proberen redden".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team