Zoeken

Gevangenisadministratie Marokko ontkent opnieuw hongerstaking Rif-activisten

14 september 2017 - 12:30 - Marokko

©

De Marokkaanse gevangenisadministratie DGAPR heeft opnieuw de berichten over een hongerstaking van Hirak-gevangenen in de Oukacha gevangenis in Casablanca ontkend.

Meerdere demonstranten zouden hebben laten weten vanaf deze donderdag in hongerstaking te gaan en aan hun familie’s hebben gevraagd om hen geen maaltijden meer maar enkel suiker en water te brengen.

Volgens de DGAPR zijn deze berichten opnieuw vals en staat er geen hongerstaking gepland. De afdeling stelt « niet schriftelijk, noch mondelings op de hoogte te zijn gebracht van een hongerstaking onder gevangenen », en dat « alle gedetineerde hun maaltijden met regelmaat nemen en eten krijgen van hun familie’s tijdens de wekelijkse bezoeken ».

Zoals elke keer reageert de DGAPR « verrast » op de verspreiding van dergelijke "ongegronde berichten" door de familie’s en advocaten van sommige gevangen. De berichten zijn volgens de DGAPR bedoeld om de « publieke opinie te beïnvloeden » en « druk uit te oefenen op de administratie om voordelen te verkrijgen voor sommige gevangenen ».

De DGAPR heeft sinds het begin van de protesten en de arrestatie van demonstranten in het noorden van Marokko herhaaldelijk berichten over hongerstakingen ontkend.

Van een twintigtal activisten werd tevens het proces eerder deze week tot 3 oktober uitgesteld. Intussen zijn onderhandelingen aan de gang met de autoriteiten om een oplossing te vinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team