Zoeken

Marokko: 21 jaar celstraf wegens verduistering geld klanten

20 oktober 2020 - 10:40 - Marokko

©

De rechtbank van eerste aanleg in Essaouira heeft drie bankdirecteuren en een regionale inspecteur veroordeeld tot 21 jaar gevangenisstraf. Ze worden ervan beschuldigd geld te hebben verduisterd op rekeningen van meerdere klanten van het kantoor.

Naast de vrijheidsberoving kregen de verdachten ook een boete van 250.000 dirham opgelegd, meldt Al Akhbar. De directeur werd veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf met een boete van 100.000 dirham, evenals de inbeslagname van het tegoed van zijn bankrekening. De overige drie verdachten werden elk veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf en een gezamenlijke boete van 150.000 dirham.

De zaak kwam aan het licht toen inspecteurs van het hoofdbureau verdachte bewegingen ontdekten van tientallen miljoenen dirhams in het bureau in Essaouira. Ze werden geïnformeerd door een zakenman uit Essaouira die in Meknes woont en een verdachte opname van bijna 4 miljoen dirham op zijn rekening had ontdekt.

Naar aanleiding van een klacht bij de gerechtelijke politie in Marrakesh, werd een onderzoek geopend onder toezicht van het bevoegde parket. Uit het onderzoek bleek dat de manager van het bureau ongestoord opereerde met behulp van de toegangscode van zijn handlanger. Ze hebben gebruik gemaakt van de passiviteit en medeplichtigheid van de regionale inspecteur om hun misdaad te plegen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team