Zoeken

Omar Essalih sprak met daders voor hij werd doodgeschoten in Amsterdam

19 november 2020 - 15:40 - Wereld

©

Omar "Centjes" Essalih werd in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei 2020 in Amsterdam-Oost doodgeschoten. Kort voor hij werd vermoord stapte hij in de BMW van de daders. Hij werd door één van de inzittenden doodgeschoten.

Omar Essalih was 29 jaar en van jongs af aan actief in het Amsterdamse criminele milieu. Hij werd ‘Centjes’ genoemd omdat hij alles zou doen voor geld.

Het AD schrijft dat het rechercheteam dat de moord onderzoekt er vanuit gaat dat hij in de veronderstelling was met kennissen op pad te gaan voor een criminele klus.

Het is nog maar de vraag of Essalih, die al eerder het mikpunt van een moordaanslag was, het slachtoffer is geworden van een goed voorbereide liquidatie of van een uit de hand gelopen ruzie.

Voor de zaak zitten momenteel twee verdachten vast. De vermoedelijke schutter Ismail el B. (21) en het 20-jarige voetbaltalent Nora O. Er wordt nog gezocht naar één en mogelijk twee betrokken personen. Woensdag 25 november gaat de eerste inleidende zitting door van hun strafzaak van start.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team