Zoeken

Melilla bezorgd over hondsdolheid uit Marokko

6 januari 2024 - 22:16 - Wereld

©

Melilla heeft dit jaar een eerste geval van hondsdolheid geregistreerd bij een hond die uit Marokko kwam. Iedereen die contact heeft gehad met de hond wordt gevraagd om zich te gaan laten vaccineren.

Het dier, met een gele vacht en witte vlekken op de poten, werd op 31 december 2023 gevangen nabij de grenspost Beni-Enzar en naar het Dierobservatiecentrum gebracht.

Lees ook: Koppel in Spanje veroordeeld voor meebrengen hond met hondsdolheid uit Marokko

De analyse van het monster, uitgevoerd op 4 januari door het Nationaal Centrum voor Microbiologie van het Carlos III Gezondheidsinstituut, bevestigt dat de hond besmet was met hondsdolheid, schrijft Melilla Hoy.

De Eenheid voor Diergezondheid en Zoönosen van de Directie-Generaal Volksgezondheid en Consumptie heeft een oproep gelanceerd waarin iedereen die gebeten is of speekselcontact heeft gehad met de hond wordt verzocht om contact op te nemen met hun diensten of de lokale politie om gevaccineerd te worden, aangezien hondsdolheid een dodelijke ziekte is.

Lees ook: Geval van hondsdolheid in Spanje, Marokko met de vinger gewezen

De gezondheidsautoriteiten hebben deze gelegenheid aangegrepen om te benadrukken hoe belangrijk en verplicht de jaarlijkse gratis vaccinatie tegen hondsdolheid is voor honden, katten en fretten ouder dan drie maanden. Ze hebben ook mensen geadviseerd om aanraking, voeding of adoptie van zwerf- of ogenschijnlijk zieke dieren te vermijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team