Zoeken

Spanje versterkt militaire aanwezigheid nabij Marokko

26 april 2024 - 12:00 - Wereld

©

Spanje heeft het marineschip BAM Rayo naar de wateren van Melilla, nabij Marokko, gestuurd voor een surveillance en afschrikkingsmissie.

Deze missies, die regelmatig door het schip Rayo worden uitgevoerd, komen in aanvulling op de acties van de patrouilleur Isla Pinto, die in de autonome stad is gestationeerd. Ze zijn gericht op het voorkomen van kleine asymmetrische of conventionele bedreigingen en het versterken van de maritieme veiligheid in het algemeen, vernam El Debate van bronnen binnen de Spaanse marine.

Lees ook: Spanje zet AI-drones in om grens met Marokko te controleren

De BAM Rayo behoort tot het Marine Commando van de Canarische Eilanden. Het schip heeft een bemanning van 41 mannen en 10 vrouwen en is toegewijd aan maritieme veiligheidsmissies, controle en verdediging van soevereiniteitsgebieden en nationale belangen, evenals aan operaties tegen maritieme vervuiling, illegale visserij, drugshandel en terrorisme op zee.

Deze missie van de BAM Rayo komt in een bijzondere context, gekenmerkt door de niet-heropening van de douanepost van Melilla, die in 2018 door Marokko werd gesloten en die na de normalisatie van de betrekkingen tussen Spanje en Marokko in april 2022 zijn activiteiten moest hervatten.

Lees ook: Melilla: Marokko installeert antenne en brengt Spanje in verlegenheid

De tweede vice-presidente en woordvoerster van Melilla, Fadela Mohatar, en andere leden van de lokale regering en parlementsleden, namen deel aan de demonstratie die donderdag werd georganiseerd door de zakenlieden van Melilla om de heropening van de douanepost en de naleving van het reizigersregime aan de grenspost te eisen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team