Zoeken

Geval van hondsdolheid in Spanje, Marokko met de vinger gewezen

2 juni 2023 - 10:00 - Wereld

©

In Melilla is op 23 mei een geval van hondsdolheid bevestigd. De hond zou uit Marokko komen. Het is het eerste dier met hondsdolheid dat dit jaar in Spanje is ontdekt.

Volgens informatie van het departement van sociaal beleid, volksgezondheid en dierenwelzijn van Melilla, werd het dier voor het eerst gesignaleerd op 13 mei, maar kon het pas de volgende dag worden gevangen.

Lees ook: Burgemeester Tanger rechtvaardigt slachting zwerfhonden

Tijdens het rondzwerven in de stad heeft de hond twee andere honden gebeten. Zij zijn niet de enige slachtoffers. Volgens de laatste berichten, ingezien door Animal’s Health, zijn ook drie personen door het ziek dier gebeten. De slachtoffers zijn personeelsleden van het centrum waar de hond werd geplaatst na te zijn gevangen.

Lees ook: Marokko gaf in 5 jaar 70 miljoen uit aan zwerfhonden

Er wordt momenteel onderzocht of er contact is geweest met een vierde persoon. De gebeten personen zouden tegen hondsdolheid zijn ingeënt. De twee aangevallen honden zijn eveneens gevaccineerd en zullen volgens het rampenplan voor hondsdolheid een boostervaccinatie en een quarantaineperiode moeten ondergaan.

Bladna.nl