Zoeken

Geschenk Koning Mohammed VI gestolen in Gabon?

29 mei 2023 - 17:30 - Wereld

©

Uit een video die onlangs op sociale media werd geplaatst blijkt dat zakken meststoffen die in februari door Koning Mohammed VI aan Gabon zijn geschonken, zijn omgeleid voor de verkoop. Een handeling die door het Gabonese ministerie van Landbouw scherp is veroordeeld.

De meststoffen (40.000 zakken van 50 kg) werden geschonken door de monarch en waren in principe bestemd voor Gabonese landbouwers, om hen te helpen het hoofd te bieden aan het wereldwijde tekort aan meststoffen, als gevolg van de crisis tussen Rusland en Oekraïne. Maar een amateurvideo die de afgelopen dagen op sociale media is geplaatst, doet vermoeden dat een deel van dit koninklijke geschenk is omgeleid voor de verkoop, meldt Gabon Review.

Lees ook: Koning Mohammed VI in Gabon

Het Gabonese ministerie van Landbouw veroordeelt de vermeende verkoop "in de sterkst mogelijke bewoordingen" en roept op tot "waakzaamheid en stelt haar diensten op de hoogte van de handelingen zodat sancties kunnen worden genomen". "De meststoffen zijn niet te koop. Ze zullen vanaf volgende week gratis aan de landbouwers worden uitgedeeld", voegt het departement van Charles Mve Ellah eraan toe. De meststoffen zijn inmiddels uitgedeeld aan verschillende provinciale ambtenaren.

Lees ook: Marokkaanse concern OCP helpt 44 miljoen boeren

Het Gabonese ministerie heeft in samenwerking met het het Marokkaanse staatsbedrijf voor fosfaat OCP, voorafgaand aan de distributieoperatie, een opleiding georganiseerd over het gebruik van de meststoffen voor distributieverantwoordelijken en een aantal landbouwcoöperaties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team