Zoeken

Gered door Marokkanen: Brit organiseert marathon om Atlashelden te bedanken

19 november 2023 - 23:30 - Wereld

©

Kieran Sauboorah, een 31-jarige Britse toerist, organiseert een marathon om geld in te zamelen voor de Marokkaanse dorpelingen die hem gered hebben na een bijna fataal ongeval in het Atlasgebergte.

Sauboorah, diep geraakt door de zelfopoffering van de lokale bewoners, wil zijn dankbaarheid tonen: "Zij kenden mij niet en toch kwamen ze mijn leven redden. Zonder hen zou ik hier niet zijn," deelde hij mee aan MyLondon.

Lees ook: Marokko: 15 ingesneeuwde wandelaars gered in regio Imilchil

Het ongeval gebeurde in februari, toen Sauboorah en een vriend een trektocht maakten in het Atlasgebergte. Op een hoogte van ongeveer 4500 meter waar ze genoten van het uitzicht, werden ze onverwachts geconfronteerd met een levensgevaarlijke situatie. Een losgekomen rotsblok raakte Sauboorah aan het hoofd, waarna hij zes meter naar beneden viel en bekneld raakte onder het rotsblok. "Het heeft me letterlijk in mijn buikstreek verpletterd," beschrijft hij het moment.

Ondanks zijn ernstige verwondingen, waaronder een gebroken heup, ernstig zenuwletsel en gescheurde ligamenten, probeerde Sauboorah zijn vriend en gids te helpen het rotsblok te verplaatsen. Na ongeveer tweeënhalf uur in de kou te hebben doorgebracht, arriveerden acht dorpelingen met een geïmproviseerde brancard. Ze wikkelden Sauboorah in tapijten en touwen en droegen hem twee uur lang naar beneden, naar een lokaal ziekenhuis.

Lees ook: Marokkaan gered op Roemeense riviereiland

Na een hachelijke reis van acht uur werd Sauboorah uiteindelijk opgenomen in een ziekenhuis in Marrakech. Daar werd vastgesteld dat hij leed aan een inwendige bloeding in zijn buik en een onmiddellijke operatie nodig had. De operatie verliep succesvol. Na vijf dagen op de intensive care en twee weken in het ziekenhuis, keerde Sauboorah per medisch vliegtuig terug naar Engeland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team