Zoeken

Houssame Benabbou: van marathonloper tot held na verkeersongeval

3 december 2023 - 15:00 - Sport

©

Houssame Benabbou, een Spaanse marathonloper van Marokkaanse afkomst, heeft onlangs een gebeurtenis meegemaakt die hij niet snel zal vergeten. Op Instagram vertelt hij over zijn betrokkenheid bij een ernstig verkeersongeval.

Terwijl hij terugkeerde van een training bij het Spaans Olympisch Comité in Madrid, kwam Benabbou plotseling voor een verongelukte auto op de weg te staan. Ondanks de moeilijke omstandigheden, met beperkte zichtbaarheid door de regen, slaagde hij erin om de stilstaande auto ternauwernood te ontwijken.

Lees ook: Hassan Achahouat is nieuwe kickbokskampioen van Spanje

De langeafstandsloper, bekend om zijn nationale en internationale prestaties, toonde buitengewone moed. Na het ontwijken van het eerste voertuig, zag hij een jongeman die vastzat in het andere voertuig. Zonder aarzelen schoot Benabbou te hulp. Zijn heldendaad stopte daar echter niet; terwijl hij de gewonde hielp, raakte een andere auto het verongelukte voertuig, wat resulteerde in nog meer gewonden. Ondanks de chaos en het gevaar bleef hij op de plaats van het ongeval om te helpen, in afwachting van de hulpdiensten die hij had gebeld.

Houssame Benabbou werd in 1993 in Oujda geboren en groeide op in het Spaanse Extremadura. Hij maakte naam in de atletiekwereld. Hij viel op op de halve marathon in 2018 en leverde een indrukwekkende prestatie op de Marathon van Valencia in 2019, waardoor hij in aanmerking kwam voor kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio 2020. Ondanks zijn prestaties werd hij niet geselecteerd.

Lees ook: Mohamed Katir: een medaille, twee vaderlanden

Het ongeval liet fysieke sporen na bij Benabbou, die zelf gewond raakte en in het ziekenhuis belandde met een kniefractuur. Desondanks blijft hij positief en dankbaar voor het leven.

Bladna.nl