Zoeken

Marokkaanse maakt dodelijke val van tokkelbaan in Italië

7 mei 2024 - 09:00 - Wereld

©

Een 41-jarige Marokkaanse vrouw is op tragische wijze om het leven gekomen tijdens een rit met een tokkelbaan in de Noord-Italiaanse gemeente Bema, nabij het Comomeer. Ze viel van de 1500 meter lange kabelbaan.

Ghizlane Moutahir, woonachtig in Sant’Angelo Lodigiano, genoot zondag van een dagje uit met haar familie. Toen ze over de tokkelbaan gleed, die door een bos tussen twee dorpen loopt, raakte ze los van haar harnas. Ze viel 20 meter naar beneden en overleed ter plaatse. De tragedie speelde zich af voor de ogen van haar twee nichtjes, die haar filmden nadat ze zelf de rit hadden gemaakt.

Lees ook: Spanjaard komt om bij tragisch ongeluk in Marokko

De politie en het Openbaar Ministerie onderzoeken de oorzaak van het ongeval. Volgens getuigen hing de vrouw enkele seconden lang verticaal in de lucht voordat ze naar beneden viel. Het voorlopig onderzoek wijst uit dat ze net voor het einde van de tokkelbaan stopte, "begon te worstelen" en dat haar "voeten uitgleden", aldus een woordvoerder van de politie."Ze verloor haar evenwicht, viel uit haar harnas van ongeveer 20 meter in het bos beneden en stierf ter plaatse." Na het tragische ongeval sloten de autoriteiten het park tijdelijk af voor onderzoek. "De video van wat er is gebeurd, gemaakt door haar nichtjes, wordt ook onderzocht en het lokale Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart," aldus de woordvoerder. Het Openbaar Ministerie van Sondrio heeft een autopsie op het lichaam bevolen.

"Onze gedachten gaan allereerst uit naar de vrouw en haar familie. We weten nog steeds niet precies wat er is gebeurd, en ik ben geschokt en kan het niet geloven. We werken samen met de autoriteiten om te begrijpen wat er is gebeurd", aldus Matteo Sanguineti, CEO van Fly Emotion, aan Corriere. Hij benadrukte dat de 1500 meter lange tokkelbaan in 2011 werd geopend en sindsdien door meer dan 200.000 mensen is gebruikt zonder enig ongeval.

Lees ook: Maissa (17) komt om bij vreselijk ongeval in Antwerpen

Michel, de echtgenoot van Ghizlane met wie ze negen jaar getrouwd was, is ontroostbaar. Hij was thuis gebleven vanwege kiespijn, maar haastte zich na het tragische ongeval naar het park. "Ik had ook bij haar moeten zijn. Ik dacht dat ze zich alleen had bezeerd, maar nu is ze er niet meer," vertelde hij aan La Repubblica.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team