Zoeken

Gerechtelijke dwaling: zaak Ahmed Tommouhi in Spanje opnieuw onderzocht

27 juni 2023 - 12:00 - Wereld

©

Het Spaanse Hooggerechtshof heeft ermee ingestemd om de zaak van de Marokkaan Ahmed Tommouhi, die in 1991 ten onrechte werd veroordeeld voor een reeks verkrachtingen, opnieuw te onderzoeken.

De Marokkaan werd door verschillende slachtoffers geïdentificeerd als de dader van een reeks verkrachtingen in Tarragona, Barcelona en de provincie Girona in 1991 en werd ten onrechte veroordeeld. Meer dan 30 jaar later heeft het Hooggerechtshof ermee ingestemd om zijn zaak te heropenen op basis van nieuw bewijs, meldt El País.

Lees ook: Spaanse staat moet Marokkaans gezin 500.000 euro betalen

Het Hooggerechtshof gaat woensdag de zaak van Ahmed Tommouhi opnieuw onderzoeken om vast te stellen of hij al dan niet onschuldig is. Hiervoor wordt de analyse van sperma gebruikt dat verzameld werd tijdens één van de zaken, waarvan het bestaan werd onthuld door journalist Braulio García Jaén in zijn boek (Justicia poética). Ook wordt rekening gehouden met de verklaring van Nuria, een van de verkrachtingsslachtoffers, die toegaf dat ze zich vergist heeft door Tommouhi te identificeren als de dader van de verkrachting in 1991, vanwege zijn opvallende gelijkenis met de echte dader.

Lees ook: Marokkaan vrijgesproken na vijf jaar onterechte detentie in Spanje

Tommouhi werd op 40-jarige leeftijd gearresteerd, slechts zes maanden na zijn aankomst in Spanje. Hij bracht meerdere jaren door in de gevangenis voor misdaden die hij niet heeft gepleegd. De Marokkaan wil niet terugkeren naar zijn land van herkomst, totdat hij is vrijgesproken door de Spaanse rechtbanken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team