Zoeken

Marokkaanse sleept ouders voor de rechter na dwanghuwelijk

9 juli 2024 - 18:00 - Marokko

©

Een 22-jarige vrouw van Marokkaanse afkomst is uit haar ouderlijk huis in Alicante gevlucht om te ontsnappen aan een gedwongen huwelijk met haar 40-jarige neef. Haar ouders zouden 1000 euro hebben ontvangen voor dit gearrangeerde huwelijk. Zowel de ouders als de neef zijn gearresteerd.

De jonge vrouw werd jarenlang lichamelijk en geestelijk mishandeld door haar ouders. In haar aangifte bij de politie verklaarde ze dat haar ouders en een tante haar zonder toestemming hadden uitgehuwelijkt aan haar neef in ruil voor geld. Het huwelijk zou in december voltrokken worden op het Marokkaanse consulaat in Valencia.

Lees ook: Leerlinge pleegt zelfmoord om aan dwanghuwelijk te ontsnappen in Marokko

Het slachtoffer verzette zich tegen het huwelijk, maar dit leidde tot nog meer geweld en beledigingen van haar ouders. Ze besloot te vluchten en vond uiteindelijk onderdak in een opvangcentrum voor mishandelde vrouwen.

Lees ook: Meisje (14) gered van dwanghuwelijk in Sefrou

De politie in Alicante startte een onderzoek naar de zaak en arresteerde de ouders, tante en neef van de vrouw. Ze worden verdacht van mensenhandel, mishandeling en huiselijk geweld. Twee van hen zijn voorgeleid aan de rechter in Alicante.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team