Zoeken

Marokko: zware sancties koninklijke politieschool

3 juli 2023 - 11:30 - Marokko

©

De Nationale veiligheidsdienst (DGSN) kondigde zaterdag een reeks disciplinaire sancties en beoordelingsmaatregelen aan tegen sommige politieagenten van het Koninklijk Instituut voor Politie (IRP). Deze aankondiging volgt op een onderzoek van de Algemene Inspectie van Nationale Veiligheid, op verzoek van de baas van de DGSN, Abdellatif Hammouchi.

Het onderzoek bracht verschillende onregelmatigheden, professioneel misbruik en individueel gedrag dat in strijd is met veiligheidsnormen en politie-ethiek aan de dag. Onder de sancties valt de tijdelijke schorsing van de Directeur van het IRP in afwachting van een disciplinaire beoordeling. Gelijkaardige maatregelen zijn genomen tegen twee andere functionarissen, een brigadier en een politie-inspecteur.

Lees ook: Abdellatif Hammouchi geeft politie nieuwe prioriteiten in 2023

Sancties zijn ook uitgevaardigd tegen andere werknemers van het Instituut, waaronder een berisping voor een politie-officier, waarschuwingen voor drie andere werknemers, waaronder twee commissarissen en een politie-inspecteur die zullen worden overgeplaatst. Daarnaast zijn waarschuwingsbrieven verzonden naar drie kaderleden wegens nalatigheid en werd een commandant overgeplaatst.

Lees ook: Abdellatif Hammouchi benoemt nieuwe medewerkers

De resultaten van het onderzoek hebben geleid tot een reeks prestatie-beoordelingsmaatregelen om de geïdentificeerde problemen te verhelpen, met name wat betreft het beheer van menselijke en materiële middelen, en de naleving van de Gedragscode van leden van de nationale veiligheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team