Zoeken

Galatasaray geeft update over blessure Hakim Ziyech

7 februari 2024 - 18:00 - Sport

©

Meer details zijn bekendgemaakt over de blessure die de Marokkaanse aanvaller van Galatasaray, Hakim Ziyech, opliep tijdens de wedstrijd tussen Marokko en Zambia in de Afrika Cup.

"Onze voetballer Hakim Ziyech, die geblesseerd raakte tijdens de wedstrijd tussen zijn land Marokko en Zambia in de Afrika Cup en niet kon doorgaan met spelen, is op zaterdag 3 februari na de uitschakeling van zijn land uit het toernooi teruggekeerd naar het team in Istanbul," meldt Galatasaray in een verklaring. Ziyech, die geblesseerd uitviel tijdens de wedstrijd tussen Marokko en Zambia (1-0), miste de achtste finale van de Afrika Cup 2023 tussen de Atlas Leeuwen en de Bafana Bafana, die eindigde in een overwinning voor Zuid-Afrika (0-2).

Lees ook: Positief nieuws voor Hakim Ziyech

"De onderzoeken die op zondag 4 februari zijn uitgevoerd, hebben een verstuiking van de enkel (geavanceerde verdraaiing en rotatie) vastgesteld. Als gevolg hiervan zijn spanning en vervorming van het binnenste collaterale ligament, het buitenste collaterale ligament en de syndesmose van de linkerenkel, alsook botzwelling van de botten die de enkel vormen, gedetecteerd," aldus de Turkse club.

Lees ook: Hakim Ziyech: onweigerbaar recordaanbod

Ziyech, die met zijn revalidatie is begonnen, zal daardoor een tijdje niet kunnen spelen. Hoe lang hij precies op de bank zal blijven, heeft Galatasaray nog niet gecommuniceerd.

Bladna.nl