Zoeken

Wedstrijd Marokko-Frankrijk: dilemma voor komiek Jamel Debbouze

7 augustus 2023 - 16:00 - Sport

©

De Leeuwinnen van de Atlas zullen het dinsdag opnemen tegen Frankrijk in de achtste finales van het wereldkampioenschap 2023. De Frans-Marokkaanse komiek Jamel Debbouze, die moeite had om te kiezen tussen Frankrijk en Marokko tijdens het WK-2022 in Qatar, zal een keuze moeten maken om een nieuwe controverse te vermijden.

Een moeilijk dilemma voor Jamel Debbouze. De achtste finale van het WK-vrouwenvoetbal tussen Marokko, zijn geboorteland, en Frankrijk, zijn adoptieland, vindt plaats op dinsdag 8 augustus om 13:00 uur (Europese tijd) in het Hindmarsh Stadium in de Australische stad Adelaide. De Leeuwinnen van de Atlas, nieuwkomers in de competitie, zullen proberen hun ticket voor de kwartfinales te bemachtigen, terwijl Les Bleues streven naar een vierde opeenvolgende kwalificatie. Welk team zal de organisator van het lachtfestival "Marrakech du rire" steunen in wat belooft een historische duel te worden?

Lees ook: Marokko’s Atlas Leeuwinnen schrijven geschiedenis: op naar achtste finale tegen Frankrijk

Zal de Frans Marokkaanse humorist hetzelfde doen als in 2022, toen hij weigerde een team te kiezen in de halve finale van het WK in Qatar, dat niet zonder moeite door Frankrijk werd gewonnen? Jamel Debbouze droeg toen een shirt dat Frankrijk en Marokko vertegenwoordigde. Tot ergernis van de Marokkanen. Tijdens het concert "Stars in the Place" georganiseerd door de Congolese rapper Gims in Marrakech, werd Jamel Debbouze, een verrassingsgast, uitgejouwd door een deel van het publiek. Men verweet hem dat hij duidelijk had geweigerd zijn geboorteland te steunen tijdens de wereldbeker.

Lees ook: Veel kritiek op Hervé Renard vóór wedstrijd Marokko-Frankrijk

In een interview met beIN Sports had de komiek zijn positie gerechtvaardigd: "Ik zou niet weten hoe ik dit moment tussen Frankrijk en Marokko moet beleven, het zou zijn alsof mijn moeder tegen mijn vader speelt. Het is onmogelijk, het is een zeer ingewikkeld dilemma." Een verklaring die verre van bevredigend was voor de Marokkaanse journalist Rachid Allali. "Half Marokkaans zijn bestaat niet! Je bent ofwel Marokkaans of niet. Ons landshirt is niet te verdelen of te delen. Daar heb je een blunder begaan," zei hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team