Zoeken

Bankier verdacht van verduisteren geld overleden cliënt in Tanger

27 januari 2023 - 23:00 - Marokko

©

In Tanger beschuldigt de familie van een overleden apotheker een bankier ervan 15 miljoen dirham van de rekening van hun vader te hebben verduisterd, door zijn handtekening te vervalsen. De beschuldigingen werden door de advocaat van de verdachte bankier verworpen.

Volgens de kinderen was hun vader was bevriend met de bankier en had bij hem een krediet aangevraagd om commerciële activiteiten te financieren. Een paar dagen later overleed hij aan de gevolgen van Covid-19. Toen de bankier de cheques probeerde te verzilveren die hij van de apotheker had gekregen, kwam hij erachter dat deze niet gehonoreerd waren. Hij besloot de zaak aanhangig te maken bij de handelsrechtbank van Tanger. De rechtbank oordeelde dat de familie van de overleden apotheker het bedrag van de cheques moet terugbetalen, meldt Assabah.

Lees ook: Bankdirecteur steelt geld van klanten in Tetouan

De erfgenamen van de overledene besloten de beslissing aan te vechten en een beroep in te dienen bij dezelfde rechtbank wegens fraude met handtekeningen op bankcheques, maar justitie heeft dit beroep verworpen. Volgens de advocaat van de bankier is de familie van de apotheker te kwader trouw en willen ze gewoon de schulden niet betalen.

Lees ook: Bankier verduisterde 3 miljoen dirham in Marrakech

Het onderzoek van het laboratorium voor technische en wetenschappelijke analyse van de Koninklijke Gendarmerie heeft bevestigd dat de handtekeningen op de cheques overeenstemmen met die op de identiteitskaart, het rijbewijs en het huwelijkscontract van de apotheker. Hetzelfde geldt voor de handtekeningen op de beschuldigde cheques. Ze zijn identiek aan die van de specimen handtekening die bij de bank is gedeponeerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team